قوانین گردشگری در ترکیه

قوانین گردشگری در ترکیه

گردشگری در ترکیه – تُرکیِه کشوری در منطقه اوراسیا است که بخش بزرگ آن در آسیا و بخش کوچک آن در قاره اروپا قرار گرفته است، ترکیه از دل امپراتوری عثمانی برخاسته است و پس از شکست در جنگ جهانی اول این امپراتوری از هم فروپاشید.

ترکیه در شرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی با بلغارستان و یونان همسایه است. ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای مرمره و اژه و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد.

درضمن کشوری کوهستانی و پرباران است و با قرار گرفتن در یکی از حساس‌ترین مناطق جهان، دارای موقعیت جغرافیایی راهبردی بسیار خوبی است . این کشور گذرگاه آسیا و اروپا به‌شمار می‌آید و کشورهای بسیاری، به ویژه کشور ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می‌کنند و ترکیه نیز از خاک ایران برای ترازیت کالا و انرژی به آسیای شرقی، اروسیا و کشور های حوضه خلیج فارس استفاده مینماید.
دارای آب و هوای جلگه‌ای برخوردار است و مکان‌های توریستی بسیاری دارد به دلیل همین سالانه تعداد زیادی توریست به این کشور مسافرت می‌کنند.بخش عظیمی از سیل گردشگرانی که به ترکیه, این کشور چهار فصل مراجعه میکنند از کشورهای همسایه بخصوص ایران و عراق هستند. خطوط راه آهن گسترده در ترکیه این کشور قرار گرفته در دو قاره اروپا و اسیا را به خوبی به هم متصل میکند و شرایط مناسبی را برای گردشگری فراهم میکند.

شرایط ورود به ترکیه

برای ورود به ترکیه مبایست دارای پاسپورت معتبر با حداقل مدت انقضای 5 ماه بوده و از قبل برای دریافت ویزای الکترونیک به صورت آنلاین اقدام کرده باشید. صاحبان پاسپورت تمامی کشورهای جهان می توانند با رعایت دو شرط ذکر شده در بالا وارد خاک ترکیه شوند. البته به دلیل همه گیری بیماری کووید 19 مقررات ورود به ترکیه به صورت مرتب مورد بازبینی دولت قرار میگیرد که قبل از ورود به این کشور می بایست در نظر گرفته شوند. عنوان کردیم که دارندگان پاسپورت همه کشورهای جهان می توانند وارد خاک ترکیه شوند, البته دولت ترکیه یک لیست از کشورهای بخصوصی را تهیه کرده است که شرایط سخت تری برای دریافت ویزای ورود به ترکیه دارند. این لیست از قرار ذیل می باشد:

  • الجزیره
  • لائوس
  • نارو
  • پالائو
  • کیریباتی
  •  سوریه
  •  کوبا
  • جزایر مارشال
  •   میانمار
  • کره شمالی
  •   سودان جنوبی
  •   گینه نو
  • تونگا

البته پس از وقوع همه گیری بیماری کرونا شرایط خاص دیگری نیز از سمت دولت ترکیه برای متقضایان ورود به ترکیه در نظر گرفته شده است که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. تمامی متقاضیان ورود به ترکیه به جز کودکان زیر 6 سال باید فرم گردشگری مخصوصی را حداقل چهار روز قبل از ورود به ترکیه پر کنند که هدف آن غربالگری بیماران مبتلا به کرونا و یا کسانی است که تماس با بیماران مبتلا به کرونا داشته اند.
در این فرم می بایست محل مورد اقامت در ترکیه به دقت مشخص شود. این فرم به صورت انلاین بر روی اینترنت قرار دارد و می یاست قبل از ورود به ترکیه تکمیل گردد.

از تاریخ یکم ژوئن 2022 مسافران برای ورود به ترکیه دیگر نیازی به تست پی سی آر و یا همان تست کرونا ندارند و تکمیل فرم ذکر شده در بالا برای ورود به این کشور کافی است. طبق آخرین قوانین گردشگری ترکیه, مسافرانی که سه دوز واکسن خود را دریافت کرده اند دیگر نیازی به تحمل دوران قرنطینه در ترکیه ندارند. البته گردشگرانی که تست کرونای آنها در ترکیه مثبت میشود باید خود را قرنطینه کنند.

از جمله اقداماتی که در دو سال اخیر و پس از پاندمی کرونا در فرودگاه های ترکیه هنگام ورود صورت میگیرد, کنترل دمای بدن و ثبت مختصری از علائم حیاتی و پزشکی مسافران می باشد. این کار به جهت اطمینان از نبود بیمار در بین مسافران صورت میگیرد و مسافران بدون علامت می توانند بدون هیچ مشکلی به سفر خود ادامه دهند. البته در تمامی فرودگاه های ترکیه از جمله فرودگاه استانبول بخش هایی برای تست کرونا در نظر گرفته شده است.

مقررات امنیتی  (قوانین گردشگری در ترکیه)

در تمامی فرودگاه های ترکیه چندین بخش امنیتی وجود دارد که تمام مسافران می بایست از آنها عبور کنند
این کار برای جلوگیری از ورود غیر قانونی مجرمان و اسلحه به خاک ترکیه صورت میگیرد.
همچنین بخش های امنیتی ویژه ای برای کسانی در نظر گرفته شده است که دارای سوپیشینه هستند و این افراد مورد بازرسی دقیق تری قرار میگیرند.

ورود به ترکیه

در مجموع برای ورود به کشور ترکیه باید از یکی از سه ویزای گردشگری, ویزای تجاری و ویزای کاری بهره برد. پس از دریافت ویزای ترکیه 6 ماه فرصت دارید تا وارد این کشور شوید وگرنه ویزای شما منقضی شده و برای ورود به خاک ترکیه می بایست مجددا جهت دریافت ویزای این کشور اقدام کنید. در ابتدای ورود به ترکیه شما فقط تا ۳ ماه اجازه ی ماندن دارید و برای تمدید این مدت و ماندن بیشتر در خاک این کشور باید با اجازه رسمی از مقامات, مدت اقامت در ترکیه را بیشتر کنید.  برای رانندگی در کشور ترکیه باید برای گرفتن گواهینامه ی معتبر ترکی اقدام کنید. اما در صورتی که مالک خودرو در حال رانندگی باشد. هیچ مشکلی وجود ندارد و می توانید با داشتن گواهینامه ی بین المللی هم رانندگی کنید.

به یاد داشته باشید که ورود به کشور ترکیه برای مقاصد گردشگری متضمن حق کار در این کشور نمی باشد و تمام اتباع خارجی که قصد کار کردن در ترکیه را دارند باید برای دریافت مجوز کار اقدام کنند. دارندگان پاسپورت کشورهای حوزه اتحادیه اروپا برای ورود به ترکیه و اقامت تا 3 ماه در این کشور نیازی به دریافت ویزا ندارند. لازم به ذکر است که ترکیه از جمله کشورهای حوزه اتحادیه اروپا نمی باشد و دارندگان ویزای شنگن نمی توانند با این ویزا وارد ترکیه شوند. به غیر از دارندگان پاسپورت اتحادیه اروپا, بقیه کشورها نیاز به دریافت ویزا برای ورود به خاک ترکیه می باشند و ویزای هنگام ورود و یا همان  visa on arrival برای این کشورها امکان پذیر نمی باشد.